Акушерка от Пловдив беше обявена за най-добрата в Европа. Тя международен конкурс.Петя

...
Акушерка от Пловдив беше обявена за най-добрата в Европа. Тя международен конкурс.Петя
Коментари Харесай

Говори най-добрата акушерка в Европа - нашенката Петя

 Акушерка от Пловдив беше оповестена за най-добрата в Европа. Тя интернационален конкурс.

Петя Запрянова от 30 години се грижи за майките, които постъпват в отделението й, с цел да дарят живот. До влиятелното самопризнание се стига след номинирането й от Алианса на българските акушерки. Отличието се връчва за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа.

" Това е огромна чест и отговорност. Трябва да се грижим още повече за нашите пациенти. Да сме по-внимателни, по-състрадателни ", показа тя.

Петя работи в родилното поделение на най-голямата болница в Южна България – университетската " Свети Георги " в Пловдив. Тя е избрана като висококвалифициран експерт с доста качества. В атестацията за нея е подчертано върху отдадеността й на специалността. Споделя, че на гилдията от акушерки липсват младите фрагменти.

" Все по-трудно младежите избират специалността, тъй като е виновна и недобре платена ", споделя дамата.

Като останалите медицински лица у нас и акушерката работи в условия на пандемия.

" Това за нас е една сложна година, тъй като от март насам работим в условия на нараснали условия, с защитно облекло, съблюдаваме всички наставления и доста внимаваме ", каза още Петя Запрянова.

Петя Запрянова споделя, че в последните месеци раждаемостта се е нараснала, а в родилното поделение съвсем няма свободни стаи, написа още Нова.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР